Close

TIJELO U POKRETU

“Želiš li znati svoju prošlost, pogledaj svoje sadašnje stanje. Želiš li doznati svoju budućnost, pogledaj svoje sadašnje djelovanje”. Siddartha Gautama

Tijelo u pokretu je plesno-terapijska grupa koja traje 12 tjedana. Grupa je posebna jer objedinjuje nekoliko pristupa: metodu pokreta 5Ritmova, somatsku psihologiju tj. psihoterapiju i art ekspresivnu terapiju.

Uz podršku grupe, pokreta i glazbe, kroz tijelo dobivamo odgovore na pitanja:
Tko sam? Odakle dolazim? Koja je moja životna priča? Što želim/trebam/volim u životu? Što me čini sretnom/tužnom osobom? Kako se nosim s nesigurnošću, gubitkom, krivnjom i sramom? Koji dijelovi mene su zbunjeni, zaglavljeni ili izgubljeni? Kako imati bolje odnose?

Somatska psihologija je terapijsko istraživanje tjelesnog iskustva u psihoterapijskom kontekstu. Tijelo i um su povezani. Rana emocionalna iskustva i obrasci zapamćeni su u tijelu. Posebno koristimo elemente: Gestalt Awarness Practice i IBP.

Metoda pokreta 5Ritmova Gabrielle Roth. Pokrenemo li tijelo i psiha će se promijeniti. Svaki od 5 Ritmova (tečni, stakato, kaos, lirski i duboka tišina) nude vrata u nesvjesne procese, kao i alate, koji savršeno odgovaraju našim neodrađenim psihičkim razvojnim zadacima (Teorija objektnih odnosa).

Art ekspresivna terapija (pisanje, crtež, slikanje, kolaž, modeliranje) pomaže da fizičko iskustvo pretvorimo u simbole, a simbole u riječi koje izgovorene na glas dobivaju puni smisao. Art ekspresivna terapija posebno mjesto zauzima u procesu integracije.

Grupni proces. Grupa je mikrokozmos u kojem vježbamo život tj. susrećemo se s različitim ljudima (najčešće privlačimo slične ljude). U grupi imamo priliku testirati stvarnost: možemo vidjeti sebe onako kako nas vide drugi, ali i osvijestiti koje osjećaje drugi izazivaju u nama.

Ostali teorijski koncepti koji obogaćuju rad ove grupe su: psihodrama, ritual, plesna psihoterapija (ADTA), Gestalt psihoterapija, kao i duhovnost.

Ostale INFO:

Preduvjet: Individualni razgovor s voditeljicom.
Više info na info@movementherapy.com.hr.