Close

Probudi tigra!

26 Velj Novosti
Probudi tigra!
 

radionica (5R)Terapije pokretom i plesom
gost Alex Croce

“Životinja bez straha je mrtva životinja.”

“Nije važno gdje smo, sjena koja kaska iza nas definitivno ima četiri noge.” C.P.Estes

Način na koji se nosimo s opasnošću i strahom, stvarnim ili zamišljenim, mnogo govori o tome kako živimo svoj život. Borba, bijeg ili “sleđivanje”, što biramo? Sleđivanje može biti trenutno, kratkotrajno – kao kad se životinja “smrzne” i ponovo oživi kad grabežljivac ode. Međutim, to najčešće nije slučaj s ljudima.

Poznavanje ponašanja divljih životinja ključno je za razumijevanje i iscjeljivanje ljudske traume. Rečeno jezikom 5Ritmova, naš je zadatak naučiti plesati kroz strah i s njim, kao partnerom.

Ova je radionica zamišljena više kao istraživanje nego rješenje.

Alati koje ćemo koristiti:
Tijelo. Dah. Pokret. Ples. Imaginacija. Simboli. Metafora. Riječi. Crtež. Ples. Pokret. Dah. Tijelo.

 

Alex Croce, talijanski perkusionista, prije gotovo dva desetljeća posvetio se proučavanju tradicionalnih afričkih ritmova Bambara i Malinke, rasprostranjenih u zapadnom dijelu afričkog kontinenta. Svoju tehniku sviranja usavršio je učeći od najboljih, svjetski poznatih učitelja. Svira na tipičnim, tradicionalnim afričkim instrumentima kao što su Djembe, KenkenSangban i Doum Doum, istovremeno obogaćujući svoj muzički izričaj instrumentima iz drugih krajeva svijeta. Congas, Darabuka, Talkindrum, Bongos, činele, gong, zvečke, zvončići dio su njegove glazbene prtljage.

 

INFO I PRIJAVE:
Mjesto održavanja: Strossmayerova 7d
Vrijeme održavanja: subota, 10. ožujka 2012., 17-20:30
Broj sudionika je ograničen. Prijave su obavezne. Prijavnicu ispunite ovdje.

info@movementherapy5r.com.hr ili 091 980 1700 (radnim danom od 12h do 18h).