Close

POVRTAK U ŽENSKI KRUG, ženski intenziv

23 Ožu Novosti
POVRTAK U ŽENSKI KRUG, ženski intenziv
 

„POVRATAK U ŽENSKI KRUG“

Intenziv od žena za žene

Vode: Andrea Weiss Sadeh, Sandra Karabaić, Sandra Volčanšek i Silvija Tomčik

25. – 29. 05. 2016.

Terme Jezerčica, Donja Stubica

SandraDanijel_08

Četiri dana, četiri voditeljice, četiri radionice. Četiri ugla kuće koje drži svaka žena. Četiri mjesečeve faze, četiri strane svijeta.  Četiri, broj koji u numerologiji označava zemlju. Zemlja je podrška i rast, zemlja je žena.Podrška od žena za žene znak je ljubavi i zdravlja zajednice. Žene koje mogu sigurno disati i dozvoljavati svojim osjećajima da se pojave u ženskom krugu postaju iscjeliteljice i iscijeljene. Ovaj intenziv je poziv ženama da budu iscijeljene. Da budu iskra, ljubav i svijet. Podrška, suradnja i dijeljenje jezik je Ženskog kruga. Kad pogledamo duboko unutra vidimo našu čežnju za takvim krugom, za takvim ženama, za takvom sobom. Nas četiri voditeljice, Silvija, Sandra, Sandra i Andrea to smo jasno vidjele, i odazvale se.

Dođite u Krug, da ga ispunimo obiljem i proslavimo to što smo žene- fenomenalne žene.

Andrea Weiss Sadeh:

EVIN VRT je kreativni niz  4 radionice dirljivog (raz)otkrivanja najljepših cvjetova žene:  vagine, maternice, jajnika i grudi. Spolni organi određuju naše postojanje u tijelu žene, no oni su isto tako  živi portali u žensku duhovnost i bit Božice koja živi u svakoj od nas. Evin vrt je putovanje kroz osobno iskustvo naše ženske seksualnosti na kreativan način, putem meditacije,  vizualizacije, plesa – priče i likovnog zapisa intimnog susreta sa svakim organom pojedinačno. Za radionicu nije potrebno likovno ni plesno iskustvo, nije važna vaša dob, ni zdravstveno stanje. Svaka žena je pozvana istražiti ovo osjetljivo područje u svom životu kojemu je potrebno iscijeljenje, ljubav i podrška, a potrebno je baš svakoj od nas. Radionica ne uključuje neprikladne vježbe ni skidanje odjeće.

Andrea profilna

Andrea Weiss Sadeh autorica je i voditeljica radionica Centra Staze. Andrea je studirala povijest umjetnosti i filozofiju na Otvorenom sveučilištu u Tel Avivu, gdje je diplomirala humanističke znanosti. 1999. g. je u Izraelu počela raditi da djecom iz socijalno ugroženih skupina, a zatim i s odraslima. U posljednjih deset godina Andrein stvaralački rad posvećen je osobnom rastu žena. 2004. g. osnovala je udrugu Centar staze – Kreativni centar za žene. 2008. g. završila je edukaciju Osho Art Therapy u Puni, Indija. 2012. g. završila je trening Neo-Reichian Body Types i Body Reading u Njemačkoj. Od 2010. g. uključena je u Rad na prosvjetljenju po metodi Keitha Sherwooda. Andrea je dugogodišnja aktivna plesačica 5Ritmova te ljubiteljica i amaterska plesačica flamenka. Andrea prevodi lijepu književnost s hebrejskog i engleskog jezika, a u slobodno vrijeme piše kratke priče i poeziju na tragu flamenka. Majka je jedne djevojke i dva dječaka.

 

Sandra Karabaić:

ŽENSKI ARHETIPOVI su plesno-terapijsko putovanje kroz pet ženskih arhetipova: Majka, Ratnica, Ljubavnica, Umjetnica, Svećenica.

Arhetipovi odgovaraju na pitanja: Tko sam? Koja je moja svrha? Koja je priroda moje moći? To nisu obična pitanja. I na njih se ne može odgovoriti tako da se pronađe pravi partner ili pravi posao. To je otkrivanje našeg stvarnog Ja. Tu leži ogromna životna energija. U ovom programu kretat ćemo se unutar različitih teorijskih pristupa; (5 Ritmova) Terapija pokretom i Somatska psihoterapija.

„Arhetipski obrasci su poput vrata u drugu stvarnost. Otkrivanje ovih paralelnih svjetova i učenje o pojedinim arhetipovima način je da susretnemo sebe, možda po prvi put…. Arhetipovi znaju više o nama negoli mi znamo o sebi… Arhetipovi progovaraju kroz simbole i mitove koji su prisutni u kolektivnom nesvjesnom…To su moćne slike s kojima se identificiramo još kao djeca. Djevojčice se oblače u princeze i vještice… Kao odrasle osobe nastavljamo graditi svoje obrasce oko tih slika, nesvjesno živeći svoje arhetipove.“ Caroline Myss

sandra-crop

Sandra Karabaić je majka, plesačica, psihoterapeutkinja, socijalna pedagoginja. Majčinstvo ju je iniciralo u dublju razinu postojanja, prije sedam godina je počela s arheološkom upornošću i preciznošću istraživati svoje ženske korijene i identitet. U Rijeci je šest godina vodila plesnu psihoterapiju baziranu na metodi pokreta 5 Ritmova. Na grupe su uglavnom dolazile žene i tako je nastala prva službena ženska grupa. Fasciniraju je načini na koje je kolektivna, arhetipska svijest povezana s osobnom poviješću te kako zajedno plešu u ženskom tijelu i kako žene iscjeljuju svoje rane kroz priču, ples i umjetnost. Sandra radi kao socijalna pedagoginja s djecom, psihoterapeutkinja i plesna terapeutkinja, a u slobodno vrijeme pleše ili preuređuje stan. Članica je brojnih hrvatskih i europskih strukovnih udruga. Završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu (2003.), Terapiju pokretom Andree Juhan u Švicarskoj (2009.), Integrativnu psihoterapiju te dvogodišnju edukaciju iz psihoterapije pokretom i plesom u Zagrebu (2013.).

Silvija Tomčik:

VAL 5RITMOVA

5 Ritmova je praksa plesa i pokreta koju je stvorila Gabrielle Roth, a koju sada podučavaju mnogi učitelji širom svijeta. Ovu osnovnu praksu pokreta učimo ponekad s lakoćom, ponekad s puno izazova, a ona nas vodi sve dublje u ljudsku psihu. Učeći kako se uskladiti sa svakim pojedinim ritmom, možemo istraživati što je to što se treba pokrenuti u nama.

Tečni ritam nam omogućava da se uzemljimo i budemo više u sebi – u svojem tijelu, na dubljoj razini daje nam dozvolu da jednostavno budemo ono što jesmo.
Stakato ritam nam pomaže da pronađemo jasnoću i preciznost. Ovaj ritam srca i strasti omogućava nam da se sretnemo sa svijetom i naučimo kako zaključane osjećaje iznijeti van iz tijela. Kaos ritam  je duboko otpuštanje, pomaže nam da otpustimo prošlost i sve što zadržavamo. U njemu možemo pustiti obrasce koji su nam nekada služili, a više nam nisu od koristi, da odu. U Lirskom ritmu ponovo se rađamo, obnovljeni. Tu se duša uistinu počinje igrati. Istražujemo kako biti plesan umjesto plesati. Ritam Duboke tišine postaje jednostavna molitva u pokretu. Pokret budnosti, praznine, spoznaje i iscjeljenja.

silvija portrait head

Silvija Tomčik upoznala je Gabrielle Roth kroz njezinu knjigu Putovanja do ekstaze prije 17 godina što je motiviralo da počne organizirati prve radionice ove metode kod nas i šire. Suosnivačica je Volonterskog centra Zagreb u kojem je u to vrijeme vodila radionice za mlade o odnosima među spolovima te radila u Centru za mirovne studije. Završila je trening za učitelje 5Ritmova kod Gabrielle Roth 2001. g. postavši prva hrvatska učiteljica. Od tada predano radi u udruzi „Ples Ritmova“ i vodi radionice u Hrvatskoj i svijetu. 2010. g. završila je trening Ritam Srca, a od 2013. g. je dio kruga učitelja posvećenih treningu – 5Rhythms Global. Zadnjih 10 godina Silvija redovno i predano, prizemljeno i strastveno, jasno a opisno, duhovito i spontano, iskusno i znatiželjno podučava praksu 5Ritmova u Hrvatskoj i svijetu. Živi u Zagrebu s mužem Thierryem, također učiteljem 5Ritmova, i njihovim sinom Numom. Također je mama 14-godišnje Tare.

 

 

Sandra Volčanšek:

MENSTRUALNI CIKLUS I BLAGOSLOV MATERNICE

Poznaješ li svoju pravu žensku prirodu? Znaš li gdje se nalazi tvoj energetski centar mudrosti i snage? Možeš li čuti poruke svog menstrulanog ciklusa?

Kroz naš mjesečni ciklus prolazimo kroz četiri faze koje možemo promatrati kao četiri različita ženska arhetipa. Arhetipovi su predodžbe i energije koje su zajedničke svim ženama bez obzira na njihov odgoj i milje iz kojeg dolaze, a nalazimo ih u mitologiji i pričama iz cijelog svijeta pod nazivima: Djevica, Majka, Čarobnica i Vještica. Na ovoj radionici kroz meditacije i zajedničke vježbe upoznat ćemo se sa svakom od ovih faza menstrualnog ciklusa kako bismo upoznale svoju cikličku žensku prirodu. Kada osvijestimo svoju promjenjivu prirodu, spremnije smo probuditi i prigrliti svoju žensku snagu i mudrost koju svaka od nas stječe rođenjem. Centar te snage i mudrosti nalazi se u maternici. Energiziranjem tog centra metodom „Blagoslov maternice“ iscjeljujemo i jačamo našu povezanost s Božanskim Ženstvom. Blagoslov nas budi i transformira. Naš menstrualni ciklus i naša maternica donose nam mnogo predivnih i osnažujućih sposobnosti i darova. Sjednimo zajedno u krug kako su to žene oduvijek činile i povratimo što je izgubljeno. Zajedno pronađimo naše žensko središte, našu snagu, našu ljubav i pripadanje.

U svojim tijelima mi nosimo krug zvijezda, krug godišnjih doba, krug Mjeseca i krug života.“

Miranda Gray

sandra v portret manja

Sandra Volčanšek: prva je hrvatska certificirana Moon Mother (2014.g. primila je inicijaciju od Mirande Gray), predstavnica i koordinatorica za Hrvatsku. Od inicijacije vodi ženske grupe u Zagrebu u kojima se prima Globalni  blagoslov maternice, urednica je službene stranice “Blagoslov maternice Hrvatska” na FB i pruža osobne blagoslove ženama, podržavajući ih u njihovom povezivanju s Božanskim Ženstvom. Veseli se susretu s Božanskim Ženstvom u svakoj ženi! Od 2010. g. kontinuirano pleše 5Ritmova u Hrvatskoj i inozemstvu. Iz ljubavi prema plesu i praksi 5Ritmova koja joj je obogatila i promijenila život, priključila se organizacijskom timu udruge „Ples ritmova“. Svoje tijelo i duh također relaksira i osnažuje yogom. Krajem 2015. g. postala je majka sinu Maksu s kojim trenutno provodi najviše vremena. Sve prakse koje je prakticirala do sada pomažu joj da bude svjesnija majka. Kroz njih se može brzo povezati sa svojim tijelom i nakon toga čuti poruke svoje duše.

 

Cijene radionice:  Snižena cijena za rane prijave do 15.04. je  950 HRK / 120 EUR. Puna cijena je 1250 HRK/ 160 EUR. Radna cijena je 460 HRK/ 60 EUR. Moguće je platiti u ratama po dogovoru. Prijave uz nepovratni depozit od 380 HRK/ 50 EUR.

Cijene smještaja:

Puni pansion dvokrevetna/jednokrevetna: 350/490 kuna

Polupansion dvokrevetna/jednokrevetna: 310/450 kuna

termenaslovna_jpg_1369748248

U ovu cijenu je uključeno i neograničeno korištenje unutarnjih bazena, mogućnost korištenja fitness centra, mogućnost šetnje Gradom labirinta, besplatan parking i besplatni bežični Internet. Molimo da svoju sobu rezervirate direktno putem emaila ili telefona, s naznakom da dolazite na Ženski intenziv. Kontakt: Roberta: rturniski@terme-jezercica.hr  Tel: +385 49 200 605   www.terme-jezercica.hr

Informacije i prijave: Udruga Ples Ritmova – Jadranka,  admin@plesritmova.net, 00 385 (0)98 1768 274