Close

KORAK U NEPOZNATO u subotu, 5.1.2013.!

12 Pro Novosti
KORAK U NEPOZNATO u subotu, 5.1.2013.!
 

Ovo je vrijeme za bivanje sa sobom. Vrijeme za traženje unutrašnjeg kompasa i podešavanje vlastitog barometra.

Na ovom mjestu imamo priliku još jednom zastati, disati, promotriti i osjećati.  Proći ćemo korak po korak i, ritam po ritam, svih 12 mjeseci protekle godine. Plesati ćemo ih, i kroz tijelo, dah i znoj – otključati i otpustiti. Kad nakon svega ostane prazan prostor, tad imamo priliku pozvati nova iskustva u novoj godini. Materijalizirati ćemo ih bojama, papirima,  ctrežima, fotografijama, otiscima, riječima i rečenicama u formi kolaža.

Ova je radionica ples, ritual i slavlje.
A posebna je zbog živih instrumenata, koje nam već treću godinu za redom donosi  Alex Croce, talijanski glazbenik, s istančanim osjećajem za ono što se događa u grupi.

Pridružite nam se i dovedite susjede, prijatelje (i neprijatelje) te  partnere!

INFO i PRIJAVE:

Mjesto: Točno mjesto po prijavi!

Vrijeme: Subota, 5. siječnja 2012. od 17 do 20.30h.

Rok za prijave: 2.siječnja 2013. g.
Ukoliko se prijavite nakon roka, možda ćemo morati odbiti Vašu prijavu jer grupa ima ograničeni broj sudionika, koji ovisi o veličini dvorane.

Za prijavu kliknite ovdje.


REFLEKSIJE SUDIONIKA S PRETHODNIH RADIONICA

“Prije godinu dana prvi put sam išla na novogodišnju radionicu i, kao što je to uvijek slučaj s nepoznatim, nisam znala što očekivati. Kako sam dobila mnogo više nešto što sam mogla pretpostaviti, u (tada) novu 2011. godinu sam krenula puna svega – dojmova, ideja, planova, svega onoga što sam mislila učiniti sama sa sobom (ili s drugima) ili za sebe.

Na ovogodišnjoj sam se radionici toga prisjetila. Posebno mi je dojmljiv i moćan bio prolaz kroz svaki mjesec 2011. jer sam na neki način imala priliku „provjeriti“ sve one divne ideje i planove s početka godine. I odjednom me savladala tuga. Shvatila sam da, koliko se god trudila biti prisutna u sadašnjosti, koliko god mi „sada i ovdje“ bila mantra kada počnem skakati na relaciji prošlost-budućnost, previše lako skliznem bilo u jednu (prošlost) ili u drugu (budućnost) stranu. Kao da mi sadašnjost neprekidno izmiče…

Zato sam na ovoj radionici donijela odluku da, za razliku od prošle, u ovoj godini počnem od jedne jedine stvari, jedne ideje ili jednog „plana“ za sebe i da ga se držim, dok god to bude moguće i potrebno. To će biti moja „tema“ s kojom ću započeti 2012. (…)

Uostalom, ne želim se na radionici početkom 2013. s tugom prisjećati još jedne godine u kojoj sam imala priliku (i resurse) učiniti nešto za sebe, a ja, eto, nisam. Ne želim pisati još jedan feedback pun kajanja. Početkom 2013. se želim osvrnuti na ovu, 2012. i napisati „bila je to dobra godina“. M.

“Bilo je božanstveno, toliko pozitivne energije oko mene i u meni. Pokušala sam prepričati prijateljici kako mi je bilo ali u jednom trenutku sam shvatila da je to nemoguća misija, jedino to možeš dočarati ako sam prođeš kroz to. Najveće iskustvo za mene je da sam shvatila da JA VOLIM SEBE i to na sav glas rekla! Kako mi sami sebi kompliciramo život to je nevjerojatno kad shvatiš”. K.

Fotografija: Anđela Risantijević