Close

Ciklus od 6 radionica: Ženska geografija

28 Kol Novosti
Ciklus od 6 radionica: Ženska geografija
 

 „Zadivljuje me način na koji se vukovi sudaraju tijelima kad trče i kad se igraju, svaki na svoj način, stari vukovi, mladi vukovi, mršavi, debeli, dugonogi, oni mlitavih repova, oni obješenih ušiju, oni kojima su slomljeni udovi krivo zarasli. Svaki od njih ima posebnu građu tijela i snagu, vlastitu ljepotu. Žive i igraju se u skladu s onim što, tko i kako su. Ne pokušavaju biti nešto što nisu.“ Clarissa Pinkola Estes

Ovo je ciklus radionica o prihvaćanju, priznavanju i slavljenju ženskog tijela. U kulturi koja ne poštuje različitost mnoge se od nas zbog toga što naša tijela možda imaju „previše ovoga i premalo onoga“ osjećaju nedovoljno, nedostatno ili jednostavno previše. Zbog toga što se ne uklapamo, razvile smo cijeli niz simptoma kojima tijelo pokušava komunicirati s nama. Ono uvijek priča, problem je što ga ili ne čujemo ili ne razumijemo njegov jezik. Zbog toga ćemo na ovom putovanju proći od glave do repa i od repa do malog nožnog prsta, uključujući vaginu, maternicu, jajnike i grudi – kako bi ponovno pozvale sve dijelove sebe da se izraze i izgovore svoju istinu.

Kroz ovaj ćemo ciklus radionica koristiti alate i tehnike koji dolaze iz (5Ritmova) Terapije pokretom i plesom, Integrativne psihoterapije i Ekspresivne art terapije.

Svaka je radionica posvećena jednom Ritmu i određenim ženskim dijelovima tijela.

„Napetost vezana uz tijelo oduzima ženi velik dio nezina kreativna života i pozornost koju bi obratila drugim stvarima.“ Clarissa Pinkola Estes

 

 

 

INFO i PRIJAVE:

Mjesto: Juraši, Viškovo (detaljne upute po prijavi)

Vrijeme: Srijedom, od 23.09. do 28.10.2015. (18.30 do 21.00)

Cijena: 720 kn. Za rane prijave do 21.09.2015. do 12h cijena je 600 kn. Plativo u 2 rate.

Preduvjet: Sudjelovanje na minimalno jednoj radionici Terapije pokretom i plesom ili inicijalni intervju u trajanju od 45 min (cijena 100 kn).

Prva radionica je otvorenog tipa, nakog čega se grupa zatvara za nove članice. Grupa ima ograničeni broj članica.


Pročitajte više o grupnoj plesnoj terapiji, voditeljici te neke od refleksija s prethodnih radinica.