Close

Tijelo u pokretu

31 Kol Novosti
Tijelo u pokretu
 

“Želiš li znati svoju prošlost, pogledaj svoje sadašnje stanje. Želiš li doznati svoju budućnost, pogledaj svoje sadašnje djelovanje”. Siddartha Gautama

 

Tijelo u pokretu je plesno-terapijska grupa koja traje 12 tjedana, od listopada do prosinca. U studenom će proslaviti peti rođendan! Grupa je posebna jer objedinjuje nekoliko pristupa: metodu pokreta 5Ritmova, somatsku psihologiju tj. psihoterapiju i art ekspresivnu terapiju.

Uz podršku grupe, pokreta i glazbe, kroz tijelo dobivamo odgovore na pitanja:
Tko sam? Odakle dolazim? Koja je moja životna priča? Što želim/trebam/volim u životu? Što me čini sretnom/tužnom osobom? Kako se nosim s nesigurnošću, gubitkom, krivnjom i sramom? Koji dijelovi mene su zbunjeni, zaglavljeni ili izgubljeni? Kako imati bolje odnose?

Somatska psihologija je terapijsko istraživanje tjelesnog iskustva u psihoterapijskom kontekstu. Tijelo i um su povezani. Rana emocionalna iskustva i obrasci zapamćeni su u tijelu. Posebno koristimo elemente: Gestalt Awarness Practice i IBP.

Metoda pokreta 5Ritmova Gabrielle Roth. Pokrenemo li tijelo i psiha će se promijeniti. Svaki od 5 Ritmova (tečni, stakato, kaos, lirski i duboka tišina) nude vrata u nesvjesne procese, kao i alate, koji savršeno odgovaraju našim neodrađenim psihičkim razvojnim zadacima (Teorija objektnih odnosa).

Art ekspresivna terapija (pisanje, crtež, slikanje, kolaž, modeliranje) pomaže da fizičko iskustvo pretvorimo u simbole, a simbole u riječi koje izgovorene na glas dobivaju puni smisao. Art ekspresivna terapija posebno mjesto zauzima u procesu integracije.

Grupni proces. Grupa je mikrokozmos u kojem vježbamo život tj. susrećemo se s različitim ljudima (najčešće privlačimo slične ljude). U grupi imamo priliku testirati stvarnost: možemo vidjeti sebe onako kako nas vide drugi, ali i osvijestiti koje osjećaje drugi izazivaju u nama.

Ostali teorijski koncepti koji obogaćuju rad ove grupe su: psihodrama, ritual, plesna psihoterapija (ADTA), Gestalt psihoterapija, kao i duhovnost.

INFO:

Mjesto: Juraši, Marinići (točna adresa po prijavi).
Vrijeme: Srijedom od 18 do 21h, od 02.10. do 18.12. 2013.g.
Cijena: 400kn mjesečno (ukupno 1.200,00 kn)
U grupi ima jedno radno mjesto, ukoliko trebate popust u zamjenu za pomoć oko uređenja dvorane.

Preduvjet: Individualni razgovor s voditeljicom.
Više info na info@movementherapy.com.hr ili 091 392 5545Program se održava u novom, ugodnom studiju (peć na drva, čisti zrak, puno svjetla) koji nudi odmak od svakodnevnice i (dovoljno) siguran prostor za istraživanje psihičko-emocionalnog svijeta kroz tijelo, pokret i glazbu.