Close

TIJELO PRIČA, ciklus radionica

29 Ruj Novosti
TIJELO PRIČA, ciklus radionica
 

Na ovome mjestu pozivamo različite dijelove tijela kao ključeve za razumijevanje dijelova sebe i naših životnih priča. Dijelove tijela možemo razumjeti kao članove jedne obitelji; svaki je za sebe, a zajedno su cjelina. Kada je obitelj u konfliktu potrebno je saslušati svakoga člana isto kao i slušati kako komuniciraju jedno s drugim. Najprije moramo istražiti i identificirati obrazac povezan sa svakim dijelom tijela. Želimo otkriti konflikt isto kao i kreativni dijalog koji se može dogoditi između njim.

Struktura:

Stopala i noge – Osjećam li se povezan/a sa zemljom? Gdje je moj centar? Gdje je moje mjesto u svijetu? Kako promijeniti smjer u životu? Kada stati, a kada krenuti dalje? Što me zaustavlja? Što me pokreće?

Kukovi, zdjelica – Otvara pitanje strasti, seksualnosti, plodnosti, otvaranja užitku, igri, životnoj energiji, ali i sramu te traumi.

Kralješnica, rebra, ramena – Primjećujemo stav našega tijela i što on govori o nama. Pitamo se koje emocije iz prošlosti nosimo na ramenima? Što kad se trebamo sagnuti u životu? Kako i kada otvaramo i zatvaramo svoje srce?

Ruke – Ruke i dlanovi drže, daju, uzimaju, manipuliraju objektima, grle, hrane, udaraju, bacaju, pišu, guraju, heklaju, češljaju, njeguju, povezuju se s drugima i na bezbroj drugih načina komuniciraju ono što jesmo i osjećamo.

Glava – U skladu s uvjerenjima o sebi igramo uloge i stavljamo maske na lice. Onoliko koliko nas maske štite da preživimo u vanjskom svijetu, toliko nas odvajaju od kreativnog, autentičnog, slobodnog, fluidnog, živog dijela sebe.

 

 

INFO I PRIJAVE:

Mjesto: Rijeka, Strossmayerova 24 a

Termini: Nedjeljom, od 20. listopada do 17. studenog 2019. godine od 18:00 do 20:30 sati

Cijena: 500 kn. Potrebno platiti unaprijed (moguće plaćanje u dvije rate). Dužni ste platiti punu cijenu čak i ako odustanete tijekom programa jer se Vaše mjesto u zatvorenoj grupi ne može zamijeniti novom članom. Ovo je važno kako bi grupa mogla raditi dalje.

Prijavnicu je potrebno ispuniti do petka 18. listopada u 12:00 sati. Mjesto u grupi osiguravate uplatom.

Više info: info.movementherapy5r@gmail.com ili na 091/251 3748.