Close

SPLIT: Kad tijelo kaže Ne

06 Srp Novosti
SPLIT: Kad tijelo kaže Ne
 

Da bi preživjeli u modernom, ubrzanom i bučnom svijetu morali smo utišati svoje osjete. Zvukovi, mirisi, okusi i ostali podražaji iz vanjskog svijeta preplavljuju nas, a da toga nismo ni svjesni. Osim toga, većinu vremena sjedimo; u autu, pred tv-om, kompjuterom, na poslu. A kad hodamo, onda je to po ravnome betonu. Nosimo udobne cipele koje nas odvajaju od Zemlje.

Tijelo čitavo vrijeme priča s nama;  šalje signale, šapuće i komunicira na bezbroj drugih načina. Nakon nekog vremena biva sve glasnije, ponekad toliko glasno da se razboli.

“Ples kao način liječenja poznat je u mnogim ne-zapadnjačkim kulturama, ali na zapadu je potpuno zapostavljen i ignoriran. Mislim da je to veliki gubitak i da mi moramo povratiti ono što je izgubljeno i naučiti mnogo o ozdavljivanju, bolesti i smrti”. Anna Halprin

Na ovoj ćemo radionici učiti slušati tijelo. Istraživati ćemo povezanost između tijela i uma; kako su fizička bol, bolest ili poremećaj (akutno ili kronično) povezani s našom psihom.

Istraživati ćemo  koja se poruka krije iza određenog tjelesnog znaka; trebamo li završiti neki odnos, dati otkaz, otvoriti firmu, odseliti od mame, upisati tečaj lončarenja, naći nove prijatelje ili nešto treće?

Naše tijelo prepoznaje kad je naše srce sretno i kad nam je duša ispunjena. Onda je i ono u ravnoteži. Ponekad je dovoljno promijeniti navike (što zapravo nije lako!), a ponekad promjena iziskuje puno energije za veliki korak ili zaokret u životu.

Na ovoj ćemo radionici istraživati podsvjesne procese, vjerovanja i životne odluke koje smo donijeli kao djeca na temelju iskustva, i to kroz; pokret, verbalizaciju i likovnost. Tijelo će nam poslužiti kao barometar i svjetionik, ali i kao resurs.

Vježbe ćemo raditi sami, u paru, malim grupama i velikoj grupi.

Koristit ćemo metode: (5Ritmova) Terapije pokretom, Integrativne psihotrapije i Art terapije

“Izgubi glavu i vrati se u svoja osjetila”. Fritz Perls

VIŠE INFO:

Mjesto: Pomak centar, Stinice ulica 22

Vrijeme: Subota i nedjelja, 11 i 12.07.2015., od 10 do 14h

Cijena: Puna cijena 270 kn. Snižena cijena 200 kn (nezaposleni, umirovljenici, studenti)

Prijava je obavezna jer grupa ima ograničeni broj članova.

Kontakt osoba: Marina Vidović 095/572 9666

Ponijeti sa sobom: odjeću udobnu za kretanje, čarape ili bosonogi, vodu, bilježnicu i olovku.

Dvorana će biti otvorena za registraciju i plaćanje 30 min prije početka radionice.

Važno je da dođete na vrijeme kako bismo imali tečni i lagani početak.

Hvala!