Close

BODY PARTSNa ovom mjestu pozivamo različite dijelove tijela kao ključeve za razumijevanje dijelova sebe i naših životnih priča. Dijelove tijela možemo razumjeti kao članove jedne obitelji; svaki je za sebe, a zajedno su cjelina. Kada je obitelj u konfliktu, potrebno je saslušati svakog člana isto kao i slušati kako komuniciraju jedno s drugim. Najprije moramo istražiti i identificirati obrazac povezan sa svakim dijelom tijela. Želimo otkriti konflikt isto kao i kreativni dijalog koji se može dogoditi između njih.

PROGRAM:


Stopala i noge

Osjećam li se povezan/a sa zemljom? Gdje je moj centar? Gdje je moje mjesto u svijetu? Što kada trebam promijeniti smjer u životu? Kada stati, a kada krenuti dalje? Što me zaustavlja, a što pokreće? Što se događa kad se pokažem?

Kukovi

Strast, seksualnost, reproduktivni instinkti, osjećaj otpuštanja naspram zadržavanja, otvaranje užitku, igri i životnoj energiji – koja je priča mojih kukova?

Kralješnica, rebra i ramena

Koja vjerovanja o meni odražava stav mojega tijela? Koliko sam sposoban/a sagnuti se i činim li to u pravom trenutku? Koje emocije iz prošlosti nosim na leđima? Što pohranjujem u ramena? Kada otvoriti srce i kada ga zatvoriti?

Ruke 

Ruke i dlanovi drže, daju, uzimaju, manipuliraju objektima, grle, hrane, udaraju, bacaju, pišu, guraju, kuhaju, heklaju, češljaju, njeguju, povezuju se s drugima, odmahuju i na bezbroj načina komuniciraju ono što jesmo i osjećamo? Da mogu pričati, što bi moje ruke rekle?

Glava

U skladu s uvjerenjima o sebi kreiramo uloge i stavljamo maske na lice. Onoliko koliko nas maske štite da “preživimo” u vanjskom svijetu, toliko nas odvajaju od autentičnog, kreativnog, slobodnog, živog, fluidnog i fokusiranog dijela sebe. Ovo je radionica o maskama i još više o onome što se nalazi ispod njih.

Info i prijave:

Radionice traju od 11 do 18h, jednom mjesečno kroz pet mjeseci. Grupa ima ograničen broj članova.

Više na: info@movementherapy5r.com.hr

REFLEKSIJE:

S radionice o stopalima i nogama…

“Crtanje… super mi je ta tehnika prije i poslije… svatko je na kraju uz ono što je osjetio mogao to i konkretno vidjeti kao promjenu,
bez obzira kolika ona bila…. inače volim koristiti crtež kao sredstvo izražavanja pa mi je to bilo gušt raditi.” Dina

S radionice o kukovima…

“…cijeli život upijam kako da je moja seksualnost i moja plodnost nešto prljavo, grešno, nešto što treba sakriti, nešto što je tu zbog drugih ljudi, nešto što je tu da ugodi, nešto što smeta, najdublji i najsvetiji dio mene. kako jako, najjače tužno i bolno.
… let the healing begin :) “. a.

“Osim plesanja tu je puno pričanja i art terapija, a to meni znači ispunjavanje velike potrebe koju imam – potrebe da se izrazim na što više načina…. Obožavam to, jer mi tako radi cijelo tijelo i duh i duša i mozak i sve klapa skupa i potiče se međusobno kao da se prelijeva kao rijeka i postaje sve veće, nekako lavinasto se ideja povećava kad ju provedem kroz više različitih modusa… “Masha.

“Važna stvar koja proizlazi iz promišljanja i zaranjanja u sebe je nalazak velkog izvora kreativnosti što je super da na kraju imamo način da to realiziramo, na taj način mi se puno lakše izraziti nego riječima.” Lana