Close

Korak u nepoznato s Alexom Croceom!

27 Pro Novosti
Korak u nepoznato s Alexom Croceom!
 

Dobra vijest je stigla u zadnji čas – na novogodišnjoj radionici Korak u nepoznato opet će nam bubnjati/svirati Alex Croce, talijanski perkusionista koji je prošlogodišnju radionicu pretvorio u nezaboravno iskustvo!

Feedback:
“Kako je meni bio prvi put, potpuno sam iznenađena i oduševljena zatečenim, nekako mi se činilo u zadnje vrijeme da na ovom mom svijetu u kojem živim – više i nema novih stvari koje mogu istraživati (a znala sam da ih ima, dok si živ, na svijetu postoje neistraženi odjeljci samo nam nisu ili dostupni ili vidljivi). Hvala na tome. Bubnjevi a bogami i bubnjar – izvrsni. Sve je bilo super.” T.

“Ples uz bubnjeve mi je bilo nezaboravno iskusvo ,a energija koju sam osjetila je probudila u meni neku iskonsku u meni skrivenu snagu za koju sam naslućivala ali zapravo nisam znala da postoji. Ta snaga je skrivena u meni čučala cijeli moj život i trebalo je nešto takvo da je izvuče na površinu te da barem na trenutak postanem svjesna što ima u meni, a šta ja dozvoljavam da izađe na površinu. Shvatila sam da imam snage za puno energičnije stvari u životu, a ja životarim uljuljkana u bezličnu svakodevnicu i kroz život prolazim na minimumu emocija i energije. Želim svakodnevni život proživjeti sa strašću i snagom koju sam osjetila u trenucima plesa uz bubnjeve. Ta rečenica je postala moja mantra za ovu godinu pa ako uspijem i djelić toga ostvariti smatrat ću se sretnom osobom. Sve mi je bilo super(osobito mi se svidio kolaž) i jedva čekam da nastavimo s našom radionicom i da napokon skinem maske koje mi više uopće ne pristaju. Želim da me ljudi napokon vide onakvu kakva jesam, a ne s maskama koje nagrđuju moju snažnu i istinski iskrenu unutrašnju bit”. A.

Alex Croce, talijanski perkusionista, prije gotovo dva desetljeća posvetio se proučavanju tradicionalnih afričkih ritmova Bambara i Malinke, rasprostranjenih u zapadnom dijelu afričkog kontinenta. Svoju tehniku sviranja usavršio je učeći od najboljih, svjetski poznatih učitelja. Svira na tipičnim, tradicionalnim afričkim instrumentima kao što su Djembe, KenkenSangban i Doum Doum, istovremeno obogaćujući svoj muzički izričaj instrumentima iz drugih krajeva svijeta. Congas, Darabuka, Talkindrum, Bongos, činele, gong, zvečke, zvončići dio su njegove glazbene prtljage.