Close

MovEat! – program za pretile osobe

28 Stu Novosti
MovEat! – program za pretile osobe
 

Ovaj je šestotjedni program u potpunosti osmišljen i prilagođen potrebama osoba s pretjeranom težinom s ciljem da bude lagano izazovan, zabavan i višestruko koristan.

Alati s kojima ćemo raditi su: disanje, pokret, svjesnost, ritam, glazba, prisutnost, podrška, sloboda, osluškivanje, tjelesne senzacije, igra, humor, promjena, kreativnost, emocije, svjedočenje

Info:

Vrijeme: Ponedjeljkom, od 19 do 20.30h

Mjesto: Akademski centar zdravlja, Kantrida

Cijena:
Za korisnike programa Akademskog centra zdravlja cijena je 450 kn.
Za ostale cijena je 525 kn.
Prva radionica je otvorenog tipa i nakon nje se možete odlučiti želite li nastaviti.

Uvjet: Individualni razgovor s voditeljicom, ili ako ste u programu škole inicijalni razgovor u školi.

Prijava: Akademski centar zdravlja, tel. 261 343

Grupa ima ograničen broj članova i članovi su isti do kraja programa te nema mogućnosti ulaska novih. Program će krenuti kad se grupa popuni.


“Nakon mojeg predavanja na konferenciji Body&Soul u Bostonu do mene je uzbuđeno došla krupna žena u svijetlo-tirkiznom majici. “Prošla je godina dana od moje prve radionice s vama”, rekla je. “Nakon tog iskustva odlučila sam da ću, kad god mogu, raditi te ritmove kao vježbu tri puta tjedno. Poslušala sam vaš savjet da plešem baš onako kako se osjećam – umorno, frustrirano, potišteno, napaljeno ili blagoslovljeno. I, kao što možete vidjeti, izgubila sam pedeset kilograma.” (G. Roth, “Ispleši svoje molitve”).

_____________

Prvi put ovaj rad nudim pretilim osobama i jako sam uzbuđena zbog toga. Vjerujem da se mogu povezati s problemom prekomjerne težine jer imam dijagnosticiranu intoleranciju glukoze i inzulinsku rezistenciju te mi je dobro poznata žudnja za hranom, posebno ugljikohidratima. Vjerujem da sam se upravo vježbajući Ritmove uspjela sprijateljiti sa svojim tijelom i naučiti njegov jezik.